VARMEPUMPER LUFT TIL VANN

Om man skal velge bergvarmepumpe (væske/vann) eller luft/vann varmepumpe avhenger av flere faktorer. Noen av disse er: Energibehovet, størrelsen på boligen, om det er kjølebehov, vanntemperatur på anlegget og lignende.

Luft/vann varmepumper reduserer energiforbruket til oppvarming og til produksjon av varmt tappevann betydelig.

Du kan halvere energiutgiftene :Normalt beregnes en fordeling av energiforbruk med 60 % til oppvarming, 20 % til varmtvann og 20 % til annet forbruk. Våre varmepumper vil normalt med enkelhet mer enn halvere ditt totale energiforbruk. Faktiske besparelser i de enkelte tilfeller avhenger av lokale temperaturforhold, byggets oppbygging, størrelse og forbruksmønster.

Luft/vann varmepumper leveres med to separate varmekretser, en lavtemperatur til oppvarming av boligen og en høytemperatur til oppvarming av forbruksvann. Varmepumpens utedel utvinner energi fra uteluften og overfører den som varme til de to kretsene. Varmepumpen gir opp til 80 grader temperatur på forbruksvannet (som går til en varmtvannstank) og opp til 80 grader temperatur på oppvarmingsvannet som enten går gjennom slynger i gulvet, gjennom radiatorer eller viftkonvektorer som blåser varm luft ut i boligen.

 

Les mer om våre varmepumper her:

DAIKIN

Årets nyhet er Altherma 3 luft til vann varmepumpe.  Den finnes i tre størrelser 6,41 - 7,74 - 9,37 kW.  Leveres med eller uten innebygget varmtvannstank.  I tillegg til Altherma 2's egenskaper så er denne fabrikktestet ned til -25 grader ute temperatur og leverer opp til 65 graders vann KUN med kompressor.  Den leveres dessuten også med innebygd magnetittfilter og WiFi styring samt støtte for smarthus.  Last ned brosjyren for mer informasjon. 

Daikin Altherma 2 luft til vann varmepumpen er igjen nyskapende og nok en gang setter Daikin standarden på hvordan en varmepumpe bør være. Varmepumpen har fått ny swingkompressor og inverter, noe som gir en høyere årsvarmefaktor. Varmekabel er nå unødvendig i utedelen, da fordamperen er fritthengende uten dryppanne. En annen nyhet i innedelen er frekvensstyrt sirkulasjonspumpe for nøyaktig drift til et variabelt varmebehov. Innedelen er også utstyrt med mengdemåler på vannet for å måle og logge levert energi. Varmepumpen beregner hva den trekker i energi og oppgir en eksakt årsvarmefaktor. 


NIBE

NIBE Energy Systems er Nordens største fabrikant av varmeløsninger for bolig, og er blant Europas ledende produsenter av varmepumper. Mens andre følger etter, tar vi steget foran. Gjennom innovasjon finner vi stadig nye måter å forvandle fornybar energi til varme. Vi ligger i forkant av teknologien og spiller på lag med miljøet – i hjemmet og på kloden. NIBE finnes i 50 land over hele verden.

For oss i Norden som er vant med hustrige forhold, kan det være greit å vite at varmepumpen fungerer også under bitende kulde. NIBEs luft til vann-varmepumper fungerer helt ned til -25 °C, noe som er mer enn nok for de fleste.

NIBE har luft-vann varmepumper, spesielt utviklet for nordiske forhold, som med siste teknologi svært effektivt produserer varmt vann til oppvarming og forbruk. Med lønnsom investering, enkel installasjon og høy besparelse har luft-vann varmepumpene fra NIBE blitt tatt godt imot av både installatører og forbrukere.


PANASONIC

Panasonic sine luft-vann varmepumper er utstyrt med et innovativt lavenergisystem som gir perfekt innetemperatur og gir hjemmet varmt tappevann selv når det er veldig kaldt ute. En luft-vann varmepumpe varmer opp og kjøler ned hjemmet for best mulig inneklima. Det er også renere, sikrere, billigere og mer miljøvennlig enn gass, olje eller elektrisitet.

Det kan enkelt tilkobles solfanger som varmer opp husholdningsvann, elementer og gulvvarme (krever tilleggsutstyr). Panasonics luft-vann varmepumper kan også kobles til et eksisterende sentralvarmeanlegg for å redusere installasjonskostnadene. Det er ett av de mest innovative alternativene for oppvarming av hus. Klikk gjerne nedenfor for å lese mer om de respektive luft-vann varmepumpene eller kontakt oss, så hjelper vi deg med å velge riktig varmepumpe til ditt hjem.  Nyeste modell er A+++ klassifiserte H-generasjonen som har ett moderne styringspanel med LCD og ytterligere tilkoblingsmuligheter, bl.a Aquarea Smart Cloud som gir deg fjernstyring av varmepumpen enten via kabel eller WiFi.

Toppmodellen T-CAP er trolig markedets kraftigste varmepumpe, full effekt helt ned til -20 grader ute og fabrikken garanterer god varme hele veien ned til -28 grader ute (den slår seg av ved -35 grader ute).  Er Panasonic den eneste i markedet som kan skilte med slike ytelser?  Nyeste H-generasjon yter hele 60 graders vanntemperatur ned til -10 grader ute og 55 grader ned til -28 grader ute.  Patentert bypassfunksjon som ivaretar restvarmen kombinert med utedel som har meget høy luftgjennomstrømning, sørger for en COP opp til 5.08.  Pga T-CAPs høye ytelse så vil det være minimalt med behov for tilleggsvarme.

Høytemperatur modellen gir hele 65 graders vanntemperatur og er prisgunstig sammenlignet med andre høytemperatur modeller. 

Standardserien "High connectivity" leveres i hele 7 ulike størrelser fra 3-16 kW så det vil være lett å finne riktig størrelse både til passivhus samt eksisterende bygninger.

"All-in-one" løsninger gir en pen komplett og plassbesparende installasjon sammen med tilpasset utedel.  Den innebygde tanken er på 200 ltr.

Alle Panasonic sine varmepumper kan tilkobles Verisure  eller Aquaera Smart Cloud og styres via egen app.  Begge fjernstyringløsningene krever tilleggsutstyr. 

Velg ditt ideelle produkt: 


 

Våre leverandører på luft til vann varmepumper: